18 Aralık 2009 Cuma

Çarmıha Geriliş'ten Ayrıntı

Ah Muhsin Ünlü, Gidiyorum Bu.... şiir kitabından,

Annemi özledim. Özlemi anniyorum. Anlıyorum. Zenit bana ne söylediydi, hatıralanamıyor. Kurumlar ve kuramlar beni anneme özüyor. Bende şiir yazabilme kaabiliyeti varmış, öyle söylüyorlar. Ne dediğimi bilmemek istiyorum. Hakkımı aramamak istiyorum. Boş başıma dolaşmak istiyorum. Sosyalleşmek istememek gibi bir hak tanınmak istendiriliyorduğum. Sahipsizim. Sonra sokakta dolaşırken her şeyi rasyonalize etmek durumunda kalıyorum. Bazı kediler rasyonalize olmak istemiyorlar. Annem rasyonel ne demek, ağlamıyor. Kendimi bana bırakmak istiyorum. Annemi özlediğim için kızlardan uzak duruyorum. Kızlar bana yaklaşmakta zorluk çekiyorlar. Köfteci de öyle. O da bana yaklaşmakta zorluk çekiyor. Canım akşamları daha çok sıkılıyor. Annem daha çok. Akşamları hava siyah oluyor. Havaya bakıyorum. Hava bana bakıyor. Bana salık verilecek sevgiliyi doğrudan reddetmek durumundayım. Kızlar bana önem vermemek konusunda tutarlılar. Köfteci de öyle. O da bana önem vermemek konusunda tutarlı. Annemi özleyince, annem yok ya hani, böylece Hayati'ye bakıp, Hayati'ye bakıyorum işte. Yani şey oluyor. Hayati benim hayatımda etkili bir yere sahipmiş ben de hani Hayati'ye bakıyorum ya, hah, işte Hayati'nin yani şey.

Sonra dışarı bakanca bir küçük irrasyonel kedi görüyorum. Kedi bana aç aç bakıyor. Ben ona artık annemi özlediğim için konuşmamak istemediğimi ancak rasyonel anne kedisiyle gidip gitmesini işte istedim. Kedi bana bakıp gitti. Ben gece korkunca istemediğim kitaplar okuyup anlamadığım annelere saygı duyuyorum. Ataya saygı hamurumun içinde varmış. Benim hamurum orda. Annem beni sevip özler. Ben de böylece yanlızken annemi düşünüp irrasyonel kedi gibi annemin peşinden gidemem. Sonra annemi de rasyo... Neyse...

4 yorum:

Ay BU KIZ dedi ki...

AAAAAAAAALLLLAAAAAHHHHHHHH diorummm bebeimmm... süpersin..
muhsin ünlünün sözleri beni vururrr vururrr.. yaşayamam..

Ay BU KIZ dedi ki...

o değilde senin sayfanın saatlerce bende açık kalmasına ne demeli...:):)
o -1online- benim bebeim.. endişelenme sakın gece gece görüpte "ulaaannn , hırsız mı ki??" die.. ahahah:):)

ıvır zıvır dedi ki...

zaten çok uğrayanım yok şu günlerde... hep beklerim... ama pek yazamıyom bu günlerde. ya da kötü şeyler yazıyom :S
**
muhsin ünlü ile tanıuşmama vesile olduğun içinde ayrıcateşekkürler ;)

Ay BU KIZ dedi ki...

sanki amcaoğlummuşta "gel hele bak, bu ismail(sana dönüp) buda muhsin.. tanış hadi muhsin.." demişim gibi geldi bian.. ahahah..
cidden öle geldi.. :) ben seni daha kimlerle tanıştırcam bak sen gör.. ben zengin olduuum içün çevrem çok geniş.. (ne alakaysa??)
.
.
;)